Πόλεις και Χωριά τηςΕλλάδας

Εδώ σας παρουσιάζουμε μέσα από τον χάρτη της Google όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας με link στις περιοχές που έχουμε επισκεφθεί.

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην “World Travel Market” – Θα μετάσχει και σε άλλες εκθέσεις.

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να έχει παρουσία στις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου 2017 σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου έχει… γεμάτη ατζέντα ξεκινώντας από την ερχόμενη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και την έκθεση «World Travel Market» του Λονδίνου μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου που πέφτει η αυλαία της έκθεσης Greek Tourism Expo 2017 με την οποία και κλείνει
ουσιαστικά ο κύκλος της παρουσίας της Περιφέρειας στις τουριστικές εκθέσεις για το τρέχον έτος.

World Travel Market
Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου ανοίξε τις πύλες της η Διεθνής Τουριστική Έκθεση «World Travel Market», που θα διαρκέσει έως τις 8 Νοεμβρίου 2017 στο Λονδίνο, στην οποία  συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δίνοντας τη δυνατότητα στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου να προβάλουν το τουριστικό τους προϊόν σε επαγγελματίες του τουρισμού απ΄ όλο τον κόσμο. Αξιοποιώντας το προβάδισμα που της χαρίζει η περσινή ανανεωμένη, εντυπωσιακή και αισθητικά άψογη εμφάνιση, η Περιφέρεια φιλοδοξεί να είναι και πάλι η αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια της WTM! H “World Travel Market” αποτελεί το κορυφαίο τουριστικού ενδιαφέροντος γεγονός και συγκεντρώνει τα βλέμματα ολόκληρης της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Αυτή τη φορά συμμετέχουν 190 χώρες, 5.000 εκθέτες-προορισμοί, 51.000 ταξιδιωτικοί επαγγελματίες, βασικοί αγοραστές της βιομηχανίας, δημοσιογράφοι, ψηφιακοί επηρεαστές και γενικότερα τουριστικοί παράγοντες. Το περίπτερο έχει στηθεί στη λογική ενός παραδοσιακού νησιώτικου σπιτιού και της υπαίθριας αγοράς. Αναδεικνύει ταυτόχρονα τις ξεχωριστές ομορφιές των Κυκλάδων και της Δωδεκάνησου και τον γαστρονόμο πλούτο του Νοτίου Αιγαίου, που έχει κατακτήσει τον τίτλο της γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το έτος 2019. Επιπλέον, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή προβολή των νησιών στην WTM. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην κεντρική είσοδο του συνεδριακού κέντρου ExCeL London, μία οθόνη σε σχήμα πυραμίδας θα προβάλει βίντεο των νησιών, προϊδεάζοντας τους επισκέπτες γι’ αυτό που θα δουν στο εσωτερικό της έκθεσης! Με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παίρνουν μέρος στην WTM συνολικά 22 νησιά από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα η Ρόδος, η Κως, η Πάτμος, η Κάσος, η Λέρος, η Κάρπαθος, η Αστυπάλαια, η Κάλυμνος, οι Λειψοί, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Αντίπαρος, η Ίος, η Μύκονος, η Μήλος, η Τήνος, η Αμοργός, η Φολέγανδρος, η Κύθνος, η Σέριφος, η Πάρος, η Άνδρος.
Όπως δήλωσε στην «δ» η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου, φέτος κάτω από την ομπρέλα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου θα παρουσιαστούν περισσότερα νησιά σε σχέση με πέρυσι. «Αυτό δείχνει την δυναμική της Περιφέρειάς μας και είναι εντυπωσιακό πώς τα νησιά αυτά μέσα από τις εκθέσεις μπορούν να προβάλουν τα χαρακτηριστικά τους και να αποδώσουν τουριστικά», είπε η αντιπεριφερειάρχης.

Εκθεση Philoxenia
Ακολούθως η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, θα λάβει μέρος στην 33η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia που συνιστά τον απόλυτο προορισμό για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού. Για το 2017, η τουριστική έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της σε επαγγελματίες και κοινό στις 10 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 12, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παράλληλα με τη διεθνή έκθεση ξενοδοχειακού και επαγγελματικού εξοπλισμού, Hotelia. Στόχος της φετινής Philoxenia είναι η περαιτέρω διεθνοποίησή της καθώς την τελευταία τριετία ο σημαντικότερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας – ο τουρισμός – παρουσιάζεται μέσα από μια άρτια οργανωμένη και πλήρη έκθεση.

ERGO Marathon - Expo 2017
Σημαντική θα είναι η παρουσία φέτος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και στην ERGO Marathon Expo 2017, στο διάστημα 9-11 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do του Παλαιού Φαλήρου. Η ERGO Marathon Expo, η έκθεση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, αποτελεί ένα μεγάλο αθλητικό και εμπορικό φεστιβάλ. Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, στην εξειδικευμένη αυτή έκθεση θα παρουσιάσει 20 συνολικά διαδρομές, από τις μόλις 4 που είχε να παρουσιάσει πριν από περίπου δύο χρόνια. «Όταν ξεκινήσαμε πριν από περίπου δύο χρόνια, είχαμε να παρουσιάσουμε τέσσερις αγώνες, σήμερα έχουμε φτάσει στους 20. Είναι εντυπωσιακή η αύξηση αυτή και πρόκειται για τεράστια επιτυχία», σημείωσε η κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου.
Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη, εξειδικευμένη έκθεση συμμετέχουν 150 εκθέτες που απευθύνονται σε 60.000 αθλητές όλων των αθλημάτων, 30.000 δρομείς που συμμετέχουν στον Μαραθώνιο και πάνω από 5.000 αθλητές από χώρες του εξωτερικού.

Εκθεση Grecka Panorama
Δυναμική παρουσία θα έχει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και στην τουριστική έκθεση Grecka Panorama στη Βαρσοβία, που θα διεξαχθεί 1-2-3 Δεκεμβρίου 2017.Πρόκειται για την μοναδική αποκλειστική έκθεση τουρισμού και πολιτισμού για την Ελλάδα στην Πολωνία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Πολωνίας το 2016 εκτιμάται ότι επισκέφθηκαν την Ελλάδα 850.000 – 870.000 Πολωνοί τουρίστες, σημειώνοντας μία αύξηση 15% σε σχέση με το 2015. Το ποσοστό αύξησης Πολωνών επισκεπτών στην Ελλάδα παραμένει διψήφιο στα τελευταία έτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος και επεξεργάζεται η Ελληνική Στατιστική Αρχή όπου οι Πολωνοί επισκέπτες σημείωσαν εκρηκτική αύξηση κατά 52,7%, ξεπερνώντας τους 588.700 επισκέπτες το 2014, έναντι 361.700 επισκεπτών της αντίστοιχης περιόδου του 2013 και 385.500 επισκεπτών του συνόλου του 2013. Ακόμη σημαντικότερο στοιχείο παρουσιάζεται η αυξανόμενη κατά κεφαλήν δαπάνη των Πολωνών επισκεπτών στην χώρα μας (600-780€), η οποία τους κατατάσσει στην 3η θέση μετά τους Αμερικανούς (1.089€) και τους Ρώσους (802€)!

Greek Tourism Expo 2017
Η παρουσία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στις τουριστικές εκθέσεις για το 2017, θα κλείσει με την Greek Tourism Expo 2017 που από τις 8 εως τις 10 Δεκεμβρίου, θα υποδεχτεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo της Αθήνας, 150 Hosted Byers (επαγγελματίες της διεθνούς τουριστικής σκηνής) από 40 και πλέον χώρες. Οι επαγγελματικές συναντήσεις που αναμένεται να διεξαχθούν στο πλαίσιο της έκθεσης, θα ξεπεράσουν τις 6.000. Στην τέταρτη κατά σειρά διοργάνωσή της, η Greek Tourism Expo 2017, θα είναι ανανεωμένη σε θεματολογία και προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της αγοράς, ενώ θα δώσουν το «παρών» ως εκθέτες, δεκάδες επαγγελματίες. Βασικός κορμός της έκθεσης θα είναι η ανάδειξη του τουρισμού πολυτελείας, οι αποδράσεις μικρής διάρκειας (City Break), ο εναλλακτικός αλλά και ο γαστρονομικός τουρισμός



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου